3,2 gigahertz RAM

Firmaet Rambus, der stod bag den meget udskældte RDRAM, er klar med en helt ny RAM-teknologi, der er langt hurtigere end DDR-RAM.

Indhold

http://www.rambus.com/" tager="blank">Rambus har introduceret en ny type hukommelse til computere. Den nye RAM kaldes XDR DRAM, og teknologien bag har tidligere været kendt under kodenavnet Yellowstone. XDR-teknologien er på chip-niveau og går kort fortalt ud på at sikre større præcision mellem RAM og systemets klokfrekvenser, og det vil gøre det nemmere at fremstille RAM-modulerne og kunne øge hastigheden.

Og netop hastigheden er der, hvor XDR DRAM har sin store styrke. Rambus påstår, at de første moduler vil have en hastighed på 3,2 GHz. Det er dog en sandhed med modifikationer. Chippen selv har nemlig kun en reel klokfrekvens på 400 MHz, til gengæld kan der sendes data otte gange per klokcyklus, hvilket giver en effektiv frekvens på 3,2 GHz.

Den hurtigste standardiserede DDR RAM har til sammenligning en klokfrekvens på 200 MHz og kan sende data to gange per klokcyklus. Den første generation af XDR DRAM vil have en båndbredde på 50 gigabyte i sekundet, hvilket får DDR RAM's båndbredde på 6,4 gigabyte per sekund (i dual channel systemer) til at se nærmest komisk ud.

Indtil videre har Toshiba, Sony, Elpida og Samsung licenseret teknologien, og man regner med, at produktionen af XDR-DRAM vil begynde i slutningen af 2004 og køre for fuld kraft i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere